Campanya ‘Nadal de Llibres’

Nadal de Llibres és una campanya amb la que es pretén impulsar les llibreries valencianes, l’activitat cultural en elles i la venda de llibres durant el Nadal.

Aprofitant el caràcter familiar del Nadal i les tradicions valencianes apostem per una campanya on les emocions i la família siguen el principal vehicle per a comunicar-nos amb els usuaris i generar empatia amb les llibreries i els llibres.

Volem transmetre a la ciutadania la importància que té regalar llibres en les festes nadalenques. Un llibre sempre és un regal amb valor afegit. A més, volem aprofitar la campanya per reivindicar les llibreries com a espais culturals i com peça clau i diferenciada dins del comerç de proximitat.

Volem anar més enllà i apostem per coordinar la campanya amb altres sectors professionals valencians que aporten valor al llibre, especialment en Nadal. Apostem per reivindicar els dolços tradicionals valencians i unir-los als llibres. Dolços i llibres per a un Nadal Valencià. En definitiva, Nadal de llibres és una campanya que té com a objectiu animar als valencians i valencianes a regalar llibres per Nadal, atraure visites a les llibreries i apostar per les nostres tradicions nadalenques.

Hem creat, de la mà d’una il·lustradora de reconegut prestigi, una família de personatges, la família Lec, que personifiquen el col·lectiu dels llibrers. Seràn la imatge de marca de les llibreries valencianes i del foment lector.

Són uns un personatges aventurers i familiars. Viuen darrere de les prestatgeries de les llibreries, on tenen sa casa, a la que es pot accedir a través dels llibres. Transmeten valors positius mitjançant l’amor a la lectura, donen consells, recomanen llibres, conten histories, plantegen jocs i conviden a l’aventura. Són polivalents i intergeneracionals, encara que s’adrecen principalment a un públic infantil i juvenil.

Durant les festes de Nadal, un d’ells, Dotze (amb l’ajuda del seu secretari, Mitjanit), té la important missió de fer arribar al Pare Noel i als Reis Mags els desitjos lectors dels més menuts. Ells s’encarrega d’arreplegar les cartes que els xiquets i les xiquetes dipositen a les llibreries (a les prestatgeries, entre els llibres, perquè les vaja bé) amb les seues peticions. Cada nit, agafa les cartes i amb la màgia que contenen totes les històries de tots els llibres del món, les fa arribar als Reis Mags i al Pare Noel.

La difusió de la campanya està prevista amb accions proactives amb els mitjans de comunicació, a més d’animar als llibreters a decorar la porta i els aparadors amb elements nadalencs com a reclam, visibilitzant el cartell de l’acció, i fer una selecció de llibres per a regal, incidint molt especialment en les campanyes nadalenques de les editorials valencianes. A més, s’ha dissenyat un empaquetat especial nadalenc que pose en valor el llibre com a regal de Nadal, i recuperem la tradició d’escriure cartes amb sobres i paper, per a que els xiquets del barri puguen posar les seues cartes al Pare Noel i als Reis Mags, a una bústia creada especialment.

Hem buscat sinèrgies amb altres associacions professionals, com els Gremis de Forners i Mestres Sucrers, tot i buscant la col·laboració amb els forns i pastisseries per a promocionar els dolços nadalencs valencians. La vesprada de nadal i la de reis, tindrem degustació de dolços i tortell de Reis a les llibreries, i de campanya als forns i pastisseries.

Hem creat aplicacions com són el cartell de campanya, xapeta, club del personatge, papereria, banners per a xarxes, etc.

S’han distribuït:

  • 150 cartells
  • 600 xapes
  • 000 adhesius
  • 000 cartes amb la imatge de la campanya per escriure als Reis/Pare Noel
  • 000 sobres amb la imatge de la campanya
  • 000 bosses