Els editors valencians denuncies a més de deu reprografies per còpia massiva de llibres

Asseguren després de la recerca d'una editorial que el 70 % de copisteries de Tarongers i Blasco Ibáñez reprodueix més del tolerat.


Els editors valencians volen detenir «l'escandalós» augment de la fotocòpia il·legal de manuals universitaris a l'entorn dels campus de Tarongers i Blasco Ibáñez de la Universitat de Valencia, i han realitzat una recerca pròpia que ha conclòs amb una sèrie de denúncies davant el Cos Nacional de Policia per presumpta vulneració de la llei de propietat Intel·lectual. En total, seran més de deu denúncies contra diferents copisteries, va assegurar ahir un portaveu de la Associació d´Editors del País Valencià (AEPV) a Levante-EMV, si bé les últimes s'interposaran en els pròxims dies.

«L'aturada» en la venda de llibres universitaris en començar aquest curs va ser el que va portar a una editorial especialitzada en aquesta producció (Tirant lo Blanch, una de les més importants per facturació a Espanya) a iniciar una recerca amb el suport de l'associació sectorial.

A través de vídeos, enregistraments d'àudio i fotografies, els editors asseguren que han pogut detectar que el 70 % dels locals de reprografia de les zones de Blasco Ibáñez i Tarongers incompleix el màxim legal de fotocòpies de llibres (un 10 % de les pàgines d'un volum si es posseeix la llicència per a açò de l'entitat de gestió de drets reprogràfics, Cedro).

Continuar llegint la notícia al diari Levante-EMV