El Gremi de Llibrers de València contra el tancament de RTVV

David Cases: “Necessitem una radiotelevisió pública en valencià i de qualitat, que done suport a la nostra cultura”

El president del Gremi de Llibrers de València, David Cases, ha expressat, en nom dels llibreters valencians, el seu rebuig al tancament de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), segons la decisió anunciada pel Consell de la Generalitat. “RTVV, la radiotelevisió pública valenciana, és un instrument fonamental per a la nostra cultura”, manifesta. “Necessitem uns mitjans audiovisuals públics i de qualitat que donen suport a tots els sectors econòmics i educatius relacionats amb la cultura, com és el cas del llibre i de tota l’activitat socio-econòmica que desenvolupa”.

Els llibrers valencians condemnen la decisió del president de la Generalitat, Alberto Fabra, de tancar RTVV. “Es tracta d’una  mesura poc assenyada, precipitada i injusta, no només per als treballadors de la radiotelevisió pública, sinó per a la totalitat de la societat valenciana, que en cas d’executar tal desmesura es veurà privada d’un instrument fonamental per al redreçament i la normalització cultural de la Comunitat Valenciana”, ha remarcat el president del Gremi de Llibrers.

“El Gremi de Llibrers de València”, afegeix David Cases, “s’afegeix al clam unànime de la societat valenciana, expressat per la ciutadania, per qualificades personalitats dels entramats cívics i culturals, com també per representants polítics contraris a la decisió del Consell, i defensem la viabilitat i necessitat d’una radiotelevisió pública en valencià i de qualitat”.

“Sense RTVV, que és un mitjà poderós de difusió cultural i de cohesió social, la Comunitat Valenciana s’enfonsa, encara més, en el pou de la incultura i de la irrellevància en un món globalitzat que amenaça amb la precarietat a moltes cultures no hegemòniques, com és el nostre cas”, conclou David Cases.