Cultura atorga els premis als llibres millor editats i a la tasca dels llibrers a la Comunitat Valenciana

La conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha concedit els premis als llibres millor editats i a la tasca dels llibrers a la Comunitat Valenciana per a distingir la tasca dels llibrers tant per la seua implicació en la difusió del llibre i la promoció de la lectura com pel seu paper social de punt de trobada entre els lectors i els llibres. 

L'objectiu és incentivar la producció de les empreses editorials en qualsevol de les dos llengües oficials de la Comunitat Valenciana amb iniciatives que afavorisquen una millora del llibre valencià, tant en l'aspecte tècnic i formal com en l'artístic, així com incentivar les iniciatives i activitats dels llibrers valencians que contribuïsquen a la difusió del llibre i els hàbits de lectura. 

Així mateix, constituïxen un reconeixement públic al treball de les editorials valencianes com a empreses que aglutinen el treball d'editors, il·lustradors, traductors, correctors, escriptors, dissenyadors i professionals de les arts plàstiques. 

El premi al Llibre Millor Editat ha sigut per a 'Diversos i dispersos versos conversos i perversos dels universos', de Perifèric Edicions, obra de J. Ballester i P. Giménez. El Llibre Millor Il·lustrat ha sigut 'Hacia ningún lugar: una colección de silencios', de Simientes Editores, obra de M. Hernández. 

El 'Amor infinito que te tengo y otras historias', d'Edicions de Ponent i de P. Monteiro, s'ha consagrat com el Còmic Millor Editat, mentres que 'El meu nom no és Irina', escrit per X. Aliaga, rep el premi al Llibre Infantil i Juvenil Millor Editat. 

'El Persa: Sólo para amigos' (edició de Vicente Ferrer Azcoiti), de Media Vaca, rep el guardó com a Llibre de Bibliofília i d'Artista Millor Editat. La llibreria Gozalbo està considerada la Millor Llibreria Tradicional i la llibreria Dadà obté el premi a la Llibreria més Innovadora. 

Els premis, concedits des de l'any 2000, tenen caràcter honorífic, i s'entregaran el pròxim 20 de novembre amb motiu del Dia del Llibre Valencià, instituït per la Generalitat en commemoració de la publicació de la primera edició del Tirant lo Blanc, el 20 de novembre de 1490.