Nacho Larraz, nou president del Gremi de Llibrers de València

Nacho Larraz (Llibreria El Cresol) ha sigut elegit esta vesprada nou president del Gremi de Llibrers de València, substituint en el càrrec a David Cases (Llibreria La Traca), que ha passat a ocupar la vicepresidencia de la patronal dels llibreters valencians junt a Juan Pedro Font de Mora (Llibreria Railowsky).

Amb l’elecció de Larraz culmina el procés d’eleccions a la renovació de la Junta Directiva celebrat el passat 5 de juliol, tal i com s’estipula en el estatuts de l’organització, on van resultar elegits Sara Sánchez (Llibreria 35 Formiguetes), Maria Bravo (Ambra Llibres), Jorge Cabezas (Somnis de Paper), Rafael Domínguez (Llibreria Tirant Lo Blanch), Cristina Campos (Llibreria Viridiana) i José Pérez (Llibreria Rei En Jaume), a més de Larraz, Cases i Font de Mora.

Entre els principals reptes, la nova Junta Directiva ha d’afrontar la gran crisis que afecta al sector, on el tancament de les llibreries és una constant. El desevolupament del Pla Valencià de Foment del Llibre, la definició d’un nou model de Fira del Llibre i el sistema de renovació dels bancs de llibres de text proposat pel programa Xarxallibres de la Generalitat Valenciana son els primers reptes a l’agenda de Larraz.

“Els llibreters hem d’apostar per la professionalitat. Hem de ser els assessors literaris dels nostres clients. Una llibreria és alguna cosa més que un comerç convencional, perquè treballem amb la principal eina de transmissió de coneixement, que és el llibre”, ha comentat Larraz. “L’única manera de competir amb les gran botigues virtuals és el gran coneixement del contingut. Nosaltres no venem objectes, sinó eines culturals. El futur de les llibreries passa per convertir-se en espais culturals, en punts de trobada. Una llibreria és un comerç, però també som un servei a la societat”.

La nova Junta Directiva treballarà per la posada en valor i la formació dels

professionals llibrers, per la qual cosa aprofundirà en les estratègies de col·laboració entre llibreries i altres agents del sector com editorials, biblioteques o autors, sense oblidar la reivindicació davant les administracions publiques d’una Llei d’Ajuda i Foment de les Llibreries.