Cultura atorga els premis als llibres millor editats i a la labor de les llibreries

– Les llibreries premiades són Plácido Gómez, de Castelló de la Plana, i United Minds, de València

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha concedit els premis als llibres millor editats en 2019 i a les llibreries que han destacat per la seua trajectòria o innovació en 2020.

El premi a la trajectòria d’una llibreria ha sigut per a Plácido Gómez de Castelló de la Plana, un negoci familiar fundat en 1870 que sempre ha estat ubicat al mateix lloc de la ciutat.

El premi a la llibreria més innovadora enguany és per a United Minds del barri de l’Olivereta de València pel seu compromís amb la cultura africana i les temàtiques transversals de les migracions, la història i el feminisme.

El premi al llibre millor editat és per a ‘Assaig d’aproximació a ‘Falles folles fetes foc’ edició crítica’ de l’editorial Perifèric Edicions (autor: Amadeu Fabregat) i la comissió ha decidit concedir una menció especial a ‘Laberint del faune’ d’Editorial Bromera (autora: Cornelia Funke i Guillermo del Toro).

El llibre millor il·lustrat s’ha concedit a ‘No turista’ de Barlin Project SL (autor: Alberto Haller i il·lustradora: Marta Torres).
El còmic millor editat ha recaigut en ‘Mies’ d’editorial Grafito (autor: Agustín Ferrer Casas); el llibre infantil millor editat és per a ‘Sis anys, sis casetes’ de Bromera (autor: Josep Gregori) i el llibre juvenil millor editat ‘El traficant de nits’ de Llibres de la Drassana (autor: Iván Carbonell Iglesias).

Els premis seran entregats el Dia del Llibre Valencià, el 20 de novembre, al monestir de Sant Miquel dels Reis.

Són uns premis honorífics que tenen com a principal objectiu incentivar la producció de les empreses editorials valencianes, en qualsevol de les dues llengües oficials, amb iniciatives que propicien una millora del llibre valencià, tant en el seu aspecte tècnic i formal com artístic, així com incentivar les iniciatives i activitats dels llibrers valencians que contribuïsquen a la difusió del llibre i fomenten els hàbits de lectura.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport promocionarà els llibres i les llibreries premiats en el Pla valencià del foment del llibre i la lectura ‘Llegim Llegim Llegim’. Tant l’editor de les obres premiades com la llibreria premiada podran fer ús publicitari d’aquesta circumstància, i podrà indicar en els exemplars o en els seus establiments de manera expressa la concessió del premi i la modalitat.

Related Posts