La Generalitat premia les llibreries La Moixeranga i Detroit Llibres

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha atorgat el Premi a la trajectòria d’una llibreria a la Llibreria La Moixeranga de Paiporta i el Premi a la llibreria més innovadora del 2019 a la Llibreria Detroit Llibres d’Alcoi.

Aquests dos premis reconeixen el treball que els llibrers i llibreres realitzen en el foment de la lectura: el primer a la trajectòria cultural acreditada de la llibreria candidata i el segon al caràcter innovador de les seues activitats.

Són uns premis honorífics que tenen com a objectiu incentivar les iniciatives i activitats dels llibrers valencians que contribuïsquen a la difusió del llibre i fomenten els hàbits de lectura.

Al mateix temps, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha anunciat els premis als llibres millor editats en 2018, l’objectiu dels quals és incentivar la producció de les empreses editorials valencianes amb iniciatives que propicien una millora del llibre valencià.

El Premi al llibre millor editat és per a ‘Electroshock. Edición integral’ (editorial: Barlin Project, SL); al llibre millor il·lustrat s’han concedit dos premis ‘ex aequo’ a ‘Germans’ (Editorial Bromera) i ‘Al país de l’olivera’ (Sembra Llibres); el premi al còmic millor editat ha recaigut en ‘Panteras Negras’ (Desfiladero Ediciones); el llibre infantil millor editat és per a ‘Abecedario en verso del ratón diverso’ (Malian Editora), i el llibre juvenil millor editat va a ‘Por o fugirem’ (Andana Editorial).

Cultura de la Generalitat promocionarà els llibres i les llibreries premiats en el Pla valencià del foment del llibre i la lectura ‘Llegim Llegim Llegim’. Tant l’editor de les obres premiades com la llibreria premiada podran fer ús publicitari d’aquesta circumstància, amb la indicació en els exemplars o en els seus establiments de manera expressa de la concessió del premi i la modalitat.

Els premis seran lliurats el Dia del Llibre Valencià, el 20 de novembre, al monestir de Sant Miquel dels Reis.

Related Posts