Ana Penyas homenatja la literatura universal al cartell de la 59a Fira del Llibre de València

Cartell-59FiradelLlibredeValència

La il·lustradora i dibuixant de còmic valenciana Ana Penyas és l’autora del cartell de la 59a edició de la Fira del Llibre de València, que tindrà lloc als Jardins del Real del 25 d’abril al 5 de maig. Penyas va obtenir l’any 2018 el Premi Nacional del Còmic per Estamos todas bien, la seua primera novel·la gràfica. La segona, Todo bajo el sol, va obtenir el guardó a la millor obra nacional que atorga l’Associació de Crítics i Divulgadors de Còmic d’Espanya.

El cartell de la Fira del Llibre és un homenatge a la lectura i a la literatura universal, perquè no pot haver lectura sense literatura. Amb el seu estil característic Penyas presenta un mosaic de personatges amb un element en comú: la lectura. Personalitats de la vida quotidiana es troben llegint en diferents situacions i es combinen amb representants reconeixibles de la literatura universal. Com ara Julio Cortázar, del qui es commemora el 40è aniversari de la seua mort, Franz Kafka, en el centenari de la seua mort, o Mafalda, el genial personatge de Quino que enguany celebra 60 anys.

De la mateixa manera el cartell de la Fira inclou representants de la literatura en valencià, com a part indestriable de la literatura universal. Es pot veure Vicent Andrés Estellés en l’any del seu centenari i Maria Beneyto llegint una obra pròpia, anticipant-se un any al 2025, en què serà declarada escriptora de l’any per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Així mateix es troba una referència al dramaturg Àngel Guimerà a través de la seua obra Terra baixa, l’any que es commemora el centenari de la mort.

En definitiva, un cartell per a entretenir-se una bona estona, ple de clucades d’ull a la història de la literatura i als llibres. Personatges de tota edat i de la més variada condició ens ensenyen que els llibres són la millor companyia al llarg de la nostra vida, en qualsevol situació.

El cartell d’Ana Penyas serà la imatge que identificarà la 59a Fira del Llibre de València; serà visible a tots els panells gràfics del recinte i apareixerà també als punts de llibre i a les bosses que repartiran els expositors. D’altra banda Penyas serà també la creadora del cartell de la campanya del llibre escolar que farà el Gremi de Llibrers de València, en l’inici del curs 2024-2025.

Related Posts