Augmenta la venda de llibres un 10% en la VI edició de la Plaça del Llibre

De l’1 al 4 de novembre la plaça de l’Ajuntament de València ha esdevingut un espai de trobada entre escriptors, editors, llibrers i lectors amb la celebració de la VI Plaça del Llibre. Les prop de 60 editorials i grups d’editorials que han participat han posat a l’abast del públic més de 6.000 títols, que han convertit el centre de la ciutat en l’aparador més gran de llibres en la nostra llengua.

L’esdeveniment, organitzat per la Fundació FULL amb la col·laboració del Gremi de Llibrers de València i de l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV), ha suposat la consolidació de la iniciativa en un espai obert i accessible per a la societat. “Estem molt satisfets amb aquesta edició de la Plaça del Llibre. L’afluència de persones que ens ha visitat ha estat contínua i ha superat les expectatives en moltes de les presentacions i concerts que hem oferit”, explica Manel Romero, secretari de FULL. “Això també s’ha vist reflectit en l’augment de la venda de llibres en un 10% respecte a l’edició anterior, amb una recaptació que supera els 55.000 euros, tot i que aquesta fira ha durat un dia menys que la de l’any passat”, ha matisat el representant de la Fundació.

Àfrica Ramírez, presidenta de l’AEPV, ha destacat el fet que la Plaça del Llibre “reforça la tendència de les editorials de presentar les novetats de cara a la campanya de Nadal” i que moltes d’elles “aprofiten aquesta fita per a llançar els nous títols” avançant l’edició de les publicacions. En la mateixa línia, Nacho Larraz, president del Gremi de Llibrers de València, ha afegit que l’èxit de vendes “augura una bona campanya de Nadal i la bona resposta del públic ens anima a continuar apostant pels llibres en valencià”.

Suport institucional

En aquesta edició totes les institucions valencianes han donat suport a la celebració de la Plaça del Llibre. La Generalitat, les Corts Valencianes, la Diputació i l’Ajuntament de València han recolzat la gran festa del llibre en valencià. “Fa goig veure com una iniciativa que va nàixer sense quasi cap tipus d’ajuda institucional ara és sencundada per les administracions”, ha expressat Jesús Figuerola, president de FULL. En aquest sentit, davant l’anunci de l’alcalde de l’Ajuntament d’Alacant, que ha decidit deixar de col·laborar amb la celebració de la Plaça del Llibre en aquesta capital de província, Figuerola ha manifestat que durant aquest curs acadèmic es durà a terme: “Començàrem a fer la Plaça del Llibre fa sis anys quan cap institució creia en el projecte i farem l’esdeveniment en Alacant malgrat l’oposició de l’Ajuntament”.

Activitats complementàries

Durant la VI edició de la Plaça del Llibre s’han presentat prop de 40 novetats editorials amb la presència dels autors i autores de les obres i de destacades figures del món de les lletres valencianes. A més, per l’Espai d’Autors han passat més de 70 escriptors i escriptores, que han signat les seues obres a totes aquelles persones que ho sol·licitaven, en alguns casos havent de fer cua per aconseguir una dedicatòria.

S’han desenvolupat activitats complementàries, entre les que destaca el lliurament dels Premis Plaça, a Isabel-Clara Simó, en reconeixement a la trajectòria de l’escriptora, i al programa d’À Punt Media, Plaerdemavida, per la seua tasca de difusió de la literatura valenciana. També han tingut lloc espectacles poètics i musicals, com la presentació de Veles de Pau Sif, acompanyat pel grup Oh Foll Amor!, o la posada en escena de La mirada violeta, a càrrec de la cantautora Meritxell Gené i la poeta Aina Torres, que oferiren un show basat en l’obra i les converses entre les escriptores Maria-Mercè Marçal i Montserrat Roig.

Dani Miquel i els MA ME MI MO MÚSICS, La Fúmiga i Jim War Brou vestiren la Plaça del Llibre de música, activitats que van estar recolzades per la Universitat de València, i la companyia Xip Xap va oferir el teatre de carrer “Transhumància”, una curiosa cercavila protagonitzada per pastors i els seus animals.

Altres activitats que han tingut un important seguiment han estat el concurs de microrelats per Twitter, amb la col·laboració d’EMT, o la participació de les Biblioteques Municipals de València, que va muntar una aparador a la Plaça del Llibre on menuts i grans podien llegir i participar en tallers.

Related Posts