CRISTINA MORALES, MARTÍ DOMÍNGUEZ I LIRIOS BOU, GUANYADORS DEL I PREMI LLIBRERIES VALENCIANES, CREAT PEL GREMI DE LLIBRERS DE VALÈNCIA

  • Cristina Morales, per l’obra “Lectura fácil”, Martí Domínguez, per “L’esperit del temps”, i Lirios Bous, per “Ramir el boxejador”
  • El resultat es fa públic coincidint amb el Dia de les Llibreries
  • Llibreries de tota la Comunitat Valenciana, agremiades i no agremiades, ha triat aquestes obres.

Cristina Morales, per l’obra “Lectura fácil”, Martí Domínguez , per “L’esperit del temps” i Lirios Bou per “Ramir el boxejador” han sigut els guanyadors del I Premi Llibreries Valencianes, en les categories de “Millor llibre de literatura en castellà o traduït al castellà”, “Millor llibre de literatura en valencià o del nostre àmbit lingüístic’ i ‘Millor llibre de literatura infantil o juvenil”, respectivament.

Cristina Morales ha guanyat el Premi Llibreries Valencianes al millor llibre de literatura en castellà o traduït al castellà per la seua obra “Lectura fàcil” (Anagrama, 2018), una proposta literària combativa que subverteix el llenguatge i l’statu quo. Morales és llicenciada en Dret i Ciències Polítiques i amb “Lectura fàcil” ha sigut guardonada amb el Premi Herralde de Novel·la 2018 i amb el Premi Nacional de Narrativa 2019.

Martí Domínguez ha guanyat el Premi Llibreries Valencianes al millor llibre de literatura en valencià o del nostre àmbit lingüístic, per l’obra “L’esperit del temps” (Proa, 2019), un retrat veraç i documentat del programa nazi per a l’eugenèsia, i de la complicitat de la comunitat intel·lectual en aquesta política racial. L’autor és professor de Periodisme en la Universitat de València i ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme per la seua tasca com a director de la revista científica Mètode.

Per altra banda, el Premi Llibreries Valencianes al millor llibre de literatura infantil o juvenil l’ha guanyat Lirios Jordà Bou, pel llibre “Ramir el boxejador” (Andana, 2018), un àlbum il·lustrat que tracta sobre la importància de trencar amb determinats estereotips i la necessitat de trobar solucions enginyoses. L’autora és llicenciada en Belles Arts, es va especialitzar en il·lustració, i ha col·laborat amb diverses editorials de llibre de text i amb imatges per a contes i revistes infantils.

L’elecció dels Premis s’ha dut a terme després de rebre les propostes de les llibreries valencianes que han volgut presentar un títol per cadascuna de les tres categories, que destacara per la seua qualitat literària, per la temàtica o pel seu caràcter innovador; un jurat designat per la Junta Directiva del Gremi ha triat els títols premiats.

La 1ª edició dels Premis Llibreries Valencianes naix amb l’objectiu de reconéixer la qualitat literària d’alguns títols i afavorir la seua difusió mitjançant la promoció a les llibreries valencianes. Els guardons seran atorgats el dia 29 de novembre.

El resultat s’ha fet públic coincidint amb el Dia de les Llibreries, 8 de novembre, una jornada per reivindicar el paper de les llibreries com agents culturals i dinamitzadors, marcada pel lema “Las librerías nos tocan”, de la “Confederación Española de Gremios y Asociaciones de Libreros” (CEGAL), i que el Gremi de Llibrers de València celebra amb el Llibreries’Fest, un festival realitzat a les llibreries valencianes del 4 al 12 de novembre.

Durant el divendres 8, les llibreries romandran obertes fins a les 22.00 h i oferiran descomptes del 5% en llibres.

 

Related Posts