EL GREMI DE LLIBRERS VA ENTREGAR ANIT ELS PRIMERS PREMIS LLIBRERIES VALENCIANES

Martí Domínguez, Cristina Morales i Lirios Bou van rebre els guardons del I Premi Llibreries Valencianes aquest dijous 19 de desembre, en un acte celebrat al Teatre Rialto, organitzat pel Gremi de Llibrers de València.

Martí Domínguez ha rebut el Premi Llibreries Valencianes al millor llibre de literatura en valencià, per l’obra “L’esperit del temps” (Proa, 2019), un retrat veraç i documentat del programa nazi per a l’eugenèsia. L’escriptor valencià va explicar que és una novel·la “dura”, amb la qual busca des del passat reflexionar sobre el futur. “Hauríem de lluitar contra tots els ressorgiments d’ultradreta”, va afegir Domínguez.

Cristina Morales ha guanyat el Premi Llibreries Valencianes al millor llibre de literatura en castellà, per l’obra “Lectura fácil” (Anagrama, 2018), una proposta literària combativa que subverteix el llenguatge i l’statu quo. L’escriptora, que ja va ser guardonada amb el Premi Nacional de Narrativa 2019, va agrair el Gremi de Llibrers la seua tasca i va dedicar el Premi a sa mare.

D’altra banda, Lirios Bou, ha rebut el Premi Llibreries Valencianes al millor llibre de literatura infantil, pel llibre “Ramir el boxejador” (Andana 2018), que tracta sobre la importància de trencar amb determinats estereotips. L’autora va destacar que “és imprescindible donar un missatge de que hi ha alternativa a la violència”

L’entrega dels Premis, conduïda per la periodista Amàlia Garrigós, va funcionar com punt d’encontre entre llibrers, personalitats del sector del llibre, i polítics com  la Directora General de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, el Subdirector General del Llibre, Arxius i Biblioteques, Vicent Moreno, el delegat de Presidència per a Assumptes Culturals, Paco Cerdà i la Directora General de Promoció Institucional, María Fernanda Escribano.

Foto: Flaco García Poveda

Related Posts