La 53 Fira del Llibre de València acollirà un 21% més d’expositors i casetes que en 2017

L’esdeveniment cultural valencià aconsegueix la major participació de la seua història. Comptarà amb 73 exhibidors, 13 més que l’any passat, en 112 parades, 20 més que en l’edició anterior.

La 53 Fira del Llibre de València se celebrarà del 26 d’abril al 6 de maig de 2018 als Jardins de Vivers. Organitzada pel Gremi de Llibrers de València, la Fira comptarà en aquesta edició amb la participació de 73 expositors entre llibreries, editorials, institucions i entitats amb fons editorial propi, 13 més que els 60 participants en l’edició de 2017.

«La xifra suposa la màxima participació registrada per la Fira en tota la seua història», subratlla el president del Gremi, Nacho Larraz, qui atribueix l’increment d’exhibidors al paper de l’esdeveniment cultural valencià com a «principal dinamitzador anual del sector del llibre en la ciutat», així com a l’elevat volum de vendes per expositor i dia que es registra edició rere d’edició, la més alta entre les fires del llibre de diversos dies de durada celebrades a Espanya.

«Mentre en altres fires l’espai limita la possibilitat de participació, en la Fira del Llibre de València hem procurat que cap interessat deixe de participar per motius d’espai», explica Larraz. Per açò, l’augment d’expositors, d’un 21,6% en un any, ha suposat al seu torn un increment del 21,7% en el nombre de casetes que s’instal•larà al voltant del Museu de Ciències Naturals dels Jardins de Vivers de València, en passar de 92 en 2017 a 112 en 2018. La seua adjudicació es decidirà en els pròxims dies.

Com en edicions anteriors, la Fira s’articularà al voltant de dos eixos: el Passeig d’Antonio Machado, al costat del qual estarà el microespai d’activitats, i l’esplanada central dels jardins, al costat de la qual se situaran els espais destinats a activitats i tallers, així com la carpa de les editorials valencianes. Entre tots dos, el museu i la caseta d’organització tornaran a acollir presentacions, signatures i taules redones. D’acord amb el nou reglament de la Fira, que com les normatives de les fires de Madrid i Sevilla estableix diversos tipus de participants, les llibreries agremiades de caràcter independent i amb local comercial se situaran en el passeig; els negocis sense local comercial, les cadenes de llibreries, les institucions i les editorials -que després de diversos anys tornaran a disposar de casetes pròpies-, se situaran en l’esplanada.

Foto: García Poveda

Related Posts