LA 56 FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA SE CELEBRARÀ DEL 14 AL 24 D’OCTUBRE DE 2021

• La 56 Fira del Llibre presenta el seu cartell, obra de la il·lustradora Elena Odriozola.
• La Fira obre el període d’inscripció per a expositors, fins el 29 de juny de 2021.

La 56 Fira del Llibre de València se celebrarà del 14 al 24 d’octubre de 2021, a la seua ubicació habitual, els Jardins de Vivers de València. Enguany, el cartell de la 56 edició és obra de la il·lustradora Elena Odriozola, que continua la línia temàtica de l’anterior edició.

L’organització de la Fira del Llibre ha tornat a confiar en Elena Odriozola, al considerar que l’any anterior, la seua obra no va gaudir de la visibilitat adequada, al realitzar-se una Fira del Llibre en format virtual.

“Al meu treball, és molt important la seqüència, la connexió entre una imatge i la següent. L’any passat, una xiqueta i un gos passejaven pel jardí. En aquesta ocasió, vaig barallar dues opcions: la mateixa xiqueta en altra situació, o altre personatge en el mateix jardí. Vaig escollir la segona, ja que el jardí és el protagonista. També hi ha un gos, i una bossa amb la il·lustració infinita”, explica Elena Odriozola sobre la seua obra.

Elena Odriozola (Sant Sebastià, 1967) va estudiar Art i Decoració i va treballar en una agència de publicitat durant huit anys, fins que en 1997 va començar a treballar com a il·lustradora. Des de llavors ha il·lustrat més de 100 llibres, publicats per editorials a Espanya, França, Regne Unit, Mèxic i Taiwan, així com en nombrosos idiomes.

Odriozola ha obtingut nombrosos premis i reconeixements: va ser seleccionada en 2005 per a l’exposició “Ilustrísimos” en la Fira del Llibre de Bolonya, va rebre el segon Premi a les Millors Il·lustracions Infantils i Juvenils del Ministeri de Cultura en 2006 per “La princesa que bostezaba a todas horas”, i en 2009 i 2018 va obtindre el Premi Euskadi d’Il·lustració. En 2015 va rebre el Premi Nacional d’Il·lustració, mentre que en 2018 va ser candidata al Premi Andersen.

Participació expositors
Així mateix, hui s’ha obert el termini per a la presentació de sol·licituds de participació com expositor. El termini per a sol·licitar caseta d’expositor finalitzarà el 29 de juny 2021.

Related Posts