Les llibreries independents fixen la celebració del dia de les llibreries en el 11 de novembre

  • Després de deu edicions, el Dia de les Llibreries vol consolidar-se en l’imaginari lector i a partir d’aquest 2021 tria data fixa en el calendari: 11 de novembre.
  • L’artista sevillà Guridi ha sigut l’encarregat de plasmar en el cartell l’ideari d’aquesta edició, personalitzant la relació que es produeix entre llibreters i lectors a través de la invitació a llegir.
  • Amb activitats per tot el territori, una altra de les novetats és que per primera vegada s’oferirà un 10% de descompte a totes aquelles persones que celebren aquest dia al costat de les seues llibreries de capçalera.

Aquest dijous 11 de novembre es celebra el dia de les llibreries 2021, una data que serà fixa per a les próximes edicions per a consolidar-se en l’imaginari lector. A més, aquesta edició té com a novetat que per primera vegada s’oferirà un 10 % de descompte per la compra de llibres en les seues llibreries de capçalera.

Promoguda per la Confederació Espanyola de Gremis i Associacions de Llibreters (CEGAL), amb el suport de la Direcció General del Llibre i Foment de la Lectura del Ministeri de Cultura i Esport, la campanya d’aquesta celebració s’inicia amb la difusió del cartell realitzat per l’artista Guridi per a aquesta onzena edició.

Raúl Nieto Guridi (Sevilla, 1970), autor de més de 70 llibres, traduït a més de 12 idiomes, docent i col·laborador d’ONGs i associacions culturals, ha personalitzat la relació que es produeix entre llibreters i lectors a través de la invitació a llegir.

La il·lustració mostra “les figures de dos llibreters, dona i home, que ens obrin la ment a partir de text i imatge. Són dos personatges anònims el propòsit dels quals és contribuir al fet que òbrigues els ulls, dos personatges que suporten el pes i la responsabilitat que llegim a través d’un oferiment, un gran llibre que representa a tots els llibres. No m’interessava representar el lloc físic de la llibreria sinó les persones que l’habiten i lluiten per sobreviure dia a dia contra els gegants de la xarxa.”

Aquesta celebració es produeix en un ambient d’optimisme, ja que la previsió és acabar l’any amb un creixement de les vendes superior a un 15 %. Amb l’elecció d’una data fixa en el calendari, amb l’oferiment d’un 10 % de descompte, i amb activitats per tot el territori, el Dia de les Llibreries torna el pròxim 11 de novembre per a reivindicar, un any més, el seu caràcter cultural, de comerç de proximitat, punt de trobada física amb els lectors i de foment de la lectura.

Podeu trobar més informació a la pàgina web diadelaslibrerias.es 

Related Posts