LLIBRERIES’ FEST

El Gremi de Llibrers de València es va adherir, com cada any, en 2019, a la proposta de CEGAL de celebrar un dia festiu-comercial i de portes obertes. El «Dia de les Llibreries» es va celebrar amb l’objectiu de donar a conèixer les llibreries, la seua gran diversitat, els seus serveis, la seua aportació en la vida comercial, social i cultural; i el seu dinamisme com a col·lectiu. Les llibreries estaven obertes fins a les 22 hores i es feia un descompte del 5% en les compres. A més, en nombroses llibreries es programaven diverses activitats lúdiques de caràcter cultural (presentacions de llibres, conta contes, concursos, exposicions, lectures públiques.

Per a celebrar el Dia de les Llibreries, el Gremi de Llibrers va organitzar el Llibreries’Fest. Durant més d’una setmana, les llibreries acollien diferents activitats culturals. En 2019, la iniciativa es va consolidar com festival, després que adoptara eixe mateix format en l’edició de 2018. L’objectiu principal consistia en ajudar a consolidar les llibreries com a espais comercials amb un component cultural, en contacte directe i constant amb els seus usuaris. D’aquesta forma, es tractava d’apropar els veïns a les llibreries dels seus barris, mostrant-les com espais comercials singulars, que amplien el seu paper tradicional, i es transformen en punts de propagació de manifestacions culturals complementàries al comerç de llibres.

La consolidació de l’esdeveniment va permetre la incorporació de noves activitats, així com la seua extensió a llibreries de tota la Comunitat Valenciana -agremiades o no. El festival va proporcionar activitats gratuïtes per tots els públics, des dels més menuts fins els més grans, oferint tot un ventall d’activitats que tenen la literatura com a fil conductor de tot un seguit de manifestacions culturals: teatre, gastronomia, música, contacontes i tallers de creació literària; tot allò planificat per tal d’incrementar i atraure nou públic a les llibreries i, en definitiva, potenciar la marca comercial  i la venda de llibres.

Related Posts