LA GUARDONADA AMB EL PREMI NACIONAL DEL CÒMIC, CRISTINA DURÁN, IL·LUSTRA EL CARTELL DE LA 57A FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA

  • El cartell reflecteix conceptes com la diversitat, la riquesa cultural que aporta la lectura o el patrimoni històric de València
  • La Fira del Llibre se celebrarà del 28 d’abril al 8 de maig als Jardins de Vivers

La Fira del Llibre de València revela el cartell de la seua 57a edició, creat per la il·lustradora valenciana i autora de còmic Cristina DuránDel 28 d’abril al 8 de maig als Jardins de Vivers, llibreries, editorials, organismes i institucions exposaran en els seus estands les últimes novetats editorials amb la intenció de donar-les a conéixer al públic assistent.

Cristina Durán (València,1970) és autora de còmic i il·lustradora i vicepresidenta de APCómic, Associació d’Autores i Autors Professionals De Còmic. Al costat de Miguel A. Giner Bou, va obrir el seu propi estudi, LaGRÚAestudio, les obres del qual tenen un marcat component social i han sigut un vehicle per a l’activisme, tractant temes com la diversitat funcional, l’adopció, la cooperació, la prevenció de la violència de gènere o la denúncia social.

Entre les seues obres conjuntes destaquen ‘Una posibilidad. Edición Integral’ i ‘El día 3’ (obra realitzada al costat de Laura Ballester), per la qual han sigut guardonats amb el Premi Nacional del còmic 2019 atorgat pel Ministeri de Cultura i Esports. Durán va rebre en 2021 la Medalla al Mèrit Cultural. 9 d’octubre de la Generalitat Valenciana.

Il·lustració: Cristina Durán

La il·lustradora revela que “la idea és transmetre diversos conceptes alhora” amb la realització del cartell de la 57a edició de la Fira del Llibre de València. “El primer és reflectir com la lectura ens porta a altres mons i ens transforma, i com, en empatitzar amb els personatges de les històries que llegim, ens permet viure altres vides i conéixer altres mons, tant reals com fantàstics. És per això que cadascun dels personatges del cartell s’està transformant en el personatge que està llegint, li ixen cues de gat, de drac i de peix”. I continua: “Una altra de les idees és mostrar que la lectura és per a totes les edats i per a totes les persones, sense límits, mostrant aqueixa diversitat en els personatges. I el tercer és relacionar la Fira amb el seu entorn habitual, el jardí de Vivers, per això els personatges estan en un arbre i els acompanya una torre molt especial”.

Eixa torre especial de la qual parla l’autora és part del Palau del Real. Aquest palau, demolit en 1810, era residència habitual dels reis quan visitaven la ciutat i els seus jardins eren precisament el lloc on se situa la Fira. “Aquest cartell és un humil homenatge al nostre patrimoni perdut. M’agrada la idea de recuperar simbòlicament el patrimoni a través de la il·lustració. Encara que només siga recuperar-lo gràficament. És una forma de no oblidar la nostra història”, destaca Durán.

Related Posts